Shell global

Royal Dutch Shell a fost înfiinţată în 1907, deși istoria noastră datează încă de la începutul secolului al XIX-lea, la un mic magazin din Londra, unde familia Samuel vindea scoici de mare.

Astăzi, Shell este una dintre cele mai mari companii energetice din lume, având o medie de 70.000 de angajați și operează în peste 70 de țări. Sediul nostru se află în Haga, Olanda, iar directorul nostru executiv este Ben van Beurden. Societatea-mamă a grupului Shell este Royal Dutch Shell plc, care este înregistrată în Anglia și Țara Galilor.

Strategia noastră urmărește consolidarea poziției noastră de lider în industria petrolului și a gazelor, contribuind în același timp la satisfacerea cererii globale de energie într-un mod responsabil. Siguranța și responsabilitatea socială și de mediu se află în centrul activităților noastre.

Scopul nostru

Suntem de părere că petrolul și gazele vor rămâne o parte vitală a mixului energetic global pentru multe decenii de acum înainte. Rolul nostru este acela de a ne asigura că extragem și livrăm aceste resurse energetice în mod profitabil, cât și responsabil din punct de vedere ecologic și social.

Scopul nostru este de a colabora îndeaproape cu clienții noștri, cu partenerii noștri și cu puterile cu decizie politică pentru a promova o utilizare mai eficientă și mai durabilă a energiei și a resurselor naturale.

Echipa noastră

Oamenii noștri lucrează împreuna la unele dintre cele mai inovative şi interesante proiecte de energie din lume. O forţă de munca diversă si un loc de muncă bazat pe incluziune sunt esenţiale successului, conducănd la mai multe inovaţii si soluţii mai bune.

Află mai multe despre diversitate si incluziune

Formarea profesională, programele de dezvoltare și sprijinul continuu pe care îl primesc înseamnă că oamenilor noștri li se oferă toate șansele de a-și atinge potențialul. Iar programele noastre de conducere permit persoanelor talentate să devină liderii industriei energetice de mâine.

Anul 2019 pe scurt

Peste 70 de ţări în care ne desfăşurăm activitatea

83.000 de angajaţi la data de 31 decembrie 2019, cu încă 4000 in anumite companii din departamentele de New Energies şi Downstream

74.5 de milioane de tone de gaz naural lichefiat (GPL) vândute in cusul anului 2019

15 rafinării

3.7 milioane de barili de petrol produs în fiecare zi

Performanţa financiară in 2019

Cifra de afaceri: $344.9 miliarde

Venit: $16.4 miliarde

Investiţii de capital: $28.8 miliarde

Investiţii în cercetare şi dezvoltare: $962 miliarde

Pe scurt despre dezvoltarea durabilă în 2019

116 milioane dolari au fost cheltuiţi pe investiții sociale voluntare la nivel mondial. Dintre aceasta:

  1. 56 de milioane de dolari au fost cheltuiți pentru programe locale de dezvoltare comunitară, ajutor în caz de dezastre, educație, siguranță rutieră, sănătate și biodiversitate.
  2. 60 milioane dolari a fost investiţi în conformitate cu temele noastre globale - accesul la energie, abilitățile comunității, dezvoltarea întreprinderilor și știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Aproximativ 84 de milioane de dolari din totalul investițiilor sociale cheltuite în 2019 au fost în țări care fac parte din Indicele dezvoltării umane 2018 al Programului de Dezvoltare al ONU. Aceste țări au un produs intern brut de mai puțin de 15.000 dolari pe an de persoană. Shell oferă, de asemenea, sprijin semnificativ sub formă de muncă voluntară efectuată de către angajații săi și donații de echipamente.

Mai multe in Despre Noi

Cine suntem

Compania multinațională energetică și de petrochimie Shell în România.

Ce facem

Shell este o companie internațională de furnizare a energiei, care își propune să răspundă nevoii globale crescânde de mai multe soluții energetice și mai nepoluante, prin modalităţi responsabile din punct de vedere economic, ecologic și social.