Simplificați achitarea taxei de drum pentru vehiculele dvs. și plătiți taxa de drum cu cardul Shell!

Un anumit sistem de achitare a taxei de drum este în vigoare în aproape fiecare țară din Europa, iar în majoritatea țărilor vă stau la dispoziție mai multe modalități de plată. Taxa de drum poate fi achitată cu cardul Shell în 25 de țări europene. Există țări în care sistemul cu vinietă este în vigoare, există țări în care puteți plăti taxa de drum la stațiile de taxare, proporțional cu distanța parcursă, și există țări în care puteți plăti taxa de drum cu unități aflate la bordul vehiculelor.

În prezent oferim soluția achitării taxei de drum cu unități aflate la bordul vehiculelor (On-Board Unit, OBU) în 17 țări, din care în 16 țări există posibilitatea achitării ulterioare a taxei de drum prin intermediul dispozitivelor pentru plata taxei de drum. Vă putem oferi soluții și pentru situația în care doriți să achitați taxa de drum a mai multor țări cu un singur dispozitiv, în funcție de țările în care furnizorul de servicii asigură interoperabilitatea dintre țări cu dispozitivul său.

Solicită oferta EETS

Autostradă

Alegeți cardul Shell pentru achitarea taxei de drum aferente vehiculelor dvs. și vă veți putea bucura de o serie de avantaje:

  • Toate taxele de drum și toate cheltuielile cu impozitele rutiere apar pe o singură factură împreună cu cheltuielile cu carburanții.
  • Rapoarte personalizabile vă ajută la analiza și optimizarea cheltuielilor dvs.
  • Posibilitatea recuperării TVA-ului, în acele țări în care există posibilitatea de a recupera TVA-ul plătit în cazul taxei de drum (alegeți să fiți contactat telefonic și aflați mai multe detalii despre țările în care este posibilă recuperarea TVA-ului plătit în cazul taxei de drum).
  • Reduceri aplicabile taxei de drum (alegeți să fiți contactat telefonic și aflați mai multe detalii despre cuantumul reducerilor aplicate în anumite țări și condițiile de acordare ale acestora)
  • Dispozitive de achitare a taxelor de drum folosibile în mai multe țări (alegeți să fiți contactat telefonic și aflați mai multe detalii despre țările în care puteți plăti taxa de drum cu un anumit dispozitiv)
Colegii noștri vă vor ajuta să găsiți cele mai economicoase modalități de plată aplicabile pe rutele practicate de flota dvs. În cazurile în care societățile de colectare a taxelor de drum solicită înregistrarea dvs., vă oferim sfaturi și asistență cu privire la procesele de înregistrare.

Detalii importante în funcție de țară

Ungaria

Începând din 1 iulie 2013, a fost introdus în Ungaria sistemul electronic de achitare a taxei de drum HU-GO, care prevede achitarea unei taxe proporționale cu distanța parcursă de către toate autovehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 t. Partenerii noștri au avut și au posibilitatea, încă din ziua dării în folosință a sistemului, să cumpere bilete pentru o anumită rută cu ajutorul cardului Shell sau să încarce contul lor cu preîncărcare HU-GO. Vă informăm că partenerii Shell vor avea în curând posibilitatea să achite taxa de drum în sistemul cu plată ulterioară prin intermediul dispozitivului SHELL EETS4U.

Austria

Sistemul austriac de taxare rutieră, numit „GO”, este obligatoriu pentru toate vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Taxa numită „Maut” este o taxă de drum proporțională cu distanța parcursă și se aplică pentru folosirea autostrăzilor și șoselelor de mare viteză austriece. Dispozitivul obligatoriu, montabil la bordul vehiculelor și numit „GO box” măsoară distanța parcursă.

Belgia

În Belgia, taxa de drum se aplică tuturor autovehiculelor de transport marfă cu masa totală admisă peste 3,5 tone. Achitarea taxei se face cu unități aflate la bordul vehiculelor, dintre care recomandăm câteva.

Republica Cehă

Începând din 1 ianuarie 2019, sistemul electronic de taxare rutieră Czech Toll a înlocuit sistemul prestatorului PREMID. Achitarea taxei de drum a rămas obligatorie pentru toate vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Sistemul acoperă toate autostrăzile, precum și câteva rute principale de transport de categoria întâi.

Franța

Începând din data de 1 septembrie 2017 nu se mai acceptă cardul euroShell pentru plata taxei de drum franceze. Faceți cunoștință cu oferta noastră, prin intermediul căreia veți putea plăti taxa de drum franceză în continuare ca parte a facturii Shell.

Polonia

În Polonia, taxa de drum se aplică – în cazul folosirii drumurilor principale, autostrăzilor și șoselelor de mare viteză desemnate – tuturor autovehiculelor a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone și tuturor autobuzelor adecvate transportului a mai mult de opt persoane.

Germania

Pe autostrăzile din Germania, achitarea taxei de drum este obligatorie pentru vehiculele cu masa totală admisă de peste 7,5 tone. Dispozitivul Toll Collect montat la bordul vehiculului măsoară distanța parcursă. Taxa pe kilometru depinde de clasa de emisie și numărul de axe ale vehiculului.

Italia

În Italia, toate vehiculele care folosesc autostrăzile sunt obligate la achitarea taxei de drum. Taxa poate fi achitată cu cardul Viacard sau cu unitatea Telepass montabilă la bordul autovehiculelor. Vom asocia ambele mijloace de plată contului dvs. Shell, iar astfel veți putea plăti taxele simplu, prin metoda de achitare ulterioară.

Spania și Portugalia

Începând din 1 august 2016, dispozitivul Via Verde folosit până atunci pentru achitarea taxelor de drum portugheze a fost scos din uz și înlocuit cu dispozitivul VIA T, respectiv cu dispozitivul Interroute (ITR) utilizabil și în Franța.

Elveția

Taxa de drum elvețiană numită LSA se aplică tuturor autovehiculelor de transport marfă a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Toate tipurile de drumuri din Elveția (autostrăzile și drumurile naționale deopotrivă) sunt supuse acestei categorii de impozit. Cuantumul taxei de drum se calculează în funcție de masa totală admisă și categoria de emisie a vehiculului, precum și de lungimea drumului parcurs în țara respectivă.

Slovacia

Pe teritoriul Republicii Slovace, toate autobuzele și autovehiculele pentru transport marfă cu masa totală admisă de peste 3,5 tone sunt obligate la achitarea taxei de drum. Tehnologia de colectare a taxei de drum prin satelit acoperă o lungime totală de 17.770 km de drumuri.

Slovenia

Introducerea noului sistem de taxe de drum în Slovenia: din 1 aprilie 2018! Consultați informațiile importante referitoare la modificări!

Bulgaria

Începând din 1 martie 2020, sistemul de taxare rutieră pe baza kilometrilor parcurși a intrat în vigoare și în Bulgaria pentru vehiculele cu masa totală admisă peste 3,5 tone. Cu ajutorul cardului dvs. Shell, puteți achita taxa de drum deja și prin dispozitive cu plată ulterioară (post pay).