Un pod gol/șosea goală peste un râu

ACHITAREA CU DISPOZITIV A TAXEI DE DRUM: EETS4U

Începând de acum, achitarea taxei de drum în Bulgaria este inclusă în oferta noastră Shell EETS4U, ceea ce înseamnă că taxa de drum poate fi achitată cu dispozitivul nostru EETS nu numai în Bulgaria, dar și în multe alte țări europene. Actualmente, taxa de drum poate fi plătită cu dispozitivele noastre în următoarele țări: Portugalia, Spania, Franța, Belgia, Germania și Bulgaria, precum și în Tunelul Liefkenshoek (din Belgia), respectiv tunelurile Herrentunnel și Warnow (din Germania).

Dispozitivul Shell adecvat și pentru achitarea taxei de drum în Bulgaria vă oferă numeroase avantaje:

 • Facturare simplă a taxelor de drum prin intermediul facturii dvs. Shell.
 • Achitarea taxei de drum în condiții similare plății carburanților
 • Economisiți foarte mult timp, deoarece nu trebuie să stați la coadă pentru a cumpăra bilete pentru diferite rute.
 • Plată securizată, deoarece utilizarea fizică a cardului nu este necesară pentru achitarea taxei de drum.
 • Vă puteți monitoriza cu ușurință cheltuielile și le puteți identifica ulterior prin intermediul facturii dvs. Shell.
 • Dispozitivul este unul Siemens de ultimă generație.

În scopul comandării dispozitivului, completați formularul din partea de jos a paginii; iar personalul nostru va lua legătura cu dvs. în curând!

În situația în care nu folosiți dispozitivul pentru achitarea taxei de drum, va trebui să cumpărați bilete pentru diversele rute. Dacă omiteți și acest lucru, folosiți în mod ilicit rețeaua de drumuri supusă taxei de drum și veți putea fi obligat la plata unei taxe de compensare, respectiv a unei amenzi. Pe șoselele din Bulgaria, vor funcționa aproximativ 300 de camere fixe și 105 camere montate pe autovehicule, care vor monitoriza în regim 24 de ore din 24 achitarea taxelor de drum corespunzătoare și dobândirea biletelor; camerele vor face parte dintr-un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare și identificare a participanților la trafic.

Arteră de circulație într-un oraș din Bulgaria

BILETUL PENTRU O ANUMITĂ RUTĂ

În Bulgaria, biletele pentru anumite rute vor fi valabile 24 de ore de la cumpărare; iar prețul acestora va depinde de tipul, categoria de emisie și numărul de axe ale vehiculului, precum și de distanța parcursă. Pe bilete vor fi înscrise:

 • Numărul de înmatriculare al autovehiculului
 • Data și ora emiterii biletului
 • Durata dreptului de folosință
 • Suma referitoare la secțiunea respectivă de drum
 • Țara în care a fost înmatriculat autovehiculul
 • Originea și capătul secțiunii de drum pentru care a fost cumpărat biletul

CUMPĂRAREA BILETULUI PENTRU O ANUMITĂ RUTĂ

Biletul pentru o anumită rută poate fi cumpărat de la următoarele puncte:

De la terminalele cu autoservire destinate achitării taxei de drum, amplasate la toate punctele de trecere a frontierei la intrarea în Bulgaria, precum și pe teritoriul țării la mai multe sute de stații de alimentare cu carburanți.

Pentru a vizualiza harta detaliată, executați click aici: https://www.bgtoll.bg/en/map

Toate terminalele cu autoservire destinate achitării taxei de drum, chiar și acelea care nu sunt amplasate în perimetrul stațiilor de alimentare Shell, acceptă cadrul de carburant Shell.

INFORMAȚII IMPORTANTE

 • La cumpărarea unui bilet pentru o anumită rută, terminalele cu autoservire destinate achitării taxei de drum nu cer codul PIN.
 • Biletele pentru o anumită rută folosite în Bulgaria sunt scutite de TVA. Din acest motiv, nu vi se va elibera factură fiscală pentru acestea și nici nu veți avea dreptul să solicitați rambursarea TVA pentru ele.
 • Puteți accesa aici lista terminalelor care vând bilete pentru anumite rute: https://trots.bgtoll.bg/
 • La terminalele cu autoservire destinate achitării taxei de drum puteți cumpăra și e-vinietă pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală sub 3,5 tone.

Pentru informații suplimentare, completați formularul de mai jos sau adresați-vă printr-un e-mail echipei noastre de taxe de drum folosind adresa: taxededrum@shell.com, ori consultați website-ul oficial destinat taxelor de drum din Bulgaria: https://www.bgtoll.bg/en/, de unde puteți obține informații în opt limbi (bulgară, engleză, germană, sârbă, turcă, rusă, română și greacă).

Puteți vizualiza taxele de drum achitate prin cumpărarea biletelor pentru anumite rute aici.

Mai multe informații găsiți în secțiunea Taxe și impozite rutiere

Slovenia

Introducerea noului sistem de taxe de drum în Slovenia: din 1 aprilie 2018! Consultați informațiile importante referitoare la modificări!

Franța

Începând din data de 1 septembrie 2017 nu se mai acceptă cardul euroShell pentru plata taxei de drum franceze. Faceți cunoștință cu oferta noastră, prin intermediul căreia veți putea plăti taxa de drum franceză în continuare ca parte a facturii Shell.