Achitarea taxei cu ajutorul unităților electronice aflate la bordul vehiculului – InterRoute+, Satellic sau cele mai noi dispozitive EETS

Puteți achita taxa de drum cu ajutorul unității electronice aflate la bordul vehiculului, pe care o înregistrăm în contul dvs. Shell; iar astfel veți putea plăti și taxa de drum pe factura Shell – în avans sau ulterior.

Cele trei regiuni ale Belgiei (Bruxelles-ul, Flandra și Valonia) au sisteme separate de monitorizare a achitării taxei de drum, dar dispozitivele noastre sunt pretutindeni adecvate plății taxei de drum.

În prezent, puteți alege dintre patru tipuri de unități aflate la bordul vehiculului:

T4Europe (EETS4U): Cu ajutorul acestuia, puteți achita taxa de drum în 6 țări europene, în sistemul de plată ulterioară: Belgia (inclusiv taxa pentru traversarea Tunelului Liefkenshoek), Germania (inclusiv taxa pentru traversarea Tunelelor Herrentunnel și Warrowtunnel), Franța, Austria, Spania și Portugalia – cărora li se vor ralia în curând și alte țări. Cu ajutorul dispozitivului puteți modifica online, cu ușurință lista țărilor în care doriți să achitați taxa de drum.

Satellic: Dispozitivul Satellic poate fi folosit pentru achitarea taxei de drum doar pe teritoriul Belgiei. Puteți solicita ca acest dispozitiv să fie setat pentru modul preîncărcare (pre pay) sau pentru plată ulterioară. În ambele cazuri puteți achita taxa de drum cu ajutorul cardului Shell. Puteți prelua dispozitivul de la numeroase puncte de desfacere, dar îl și puteți comanda prin intermediul website-ului www.satellic.be (în acest caz, înregistrarea fiind obligatorie).

InterRoute+: modulul franco-spaniolo-portughez utilizat în prezent pentru achitarea taxelor de drum, poate fi extins în scopul plătirii taxei și în Belgia. Acest dispozitiv poate fi utilizat pentru achitarea taxei și în Tunelul Liefkenshoek din Belgia. Funcționează în sistemul de plată ulterioară a taxelor; după înregistrare dispozitivul vi se va livra prin curier.

Telepass SAT: Cu ajutorul acestuia, puteți achita taxa de drum în 7 țări europene, în sistemul de plată ulterioară: Belgia (inclusiv taxa pentru traversarea Tunelului Liefkenshoek), Germania, Franța, Austria, Italia, Spania și Portugalia – cărora li se vor ralia în curând și alte țări. Cu ajutorul dispozitivului puteți modifica online, cu ușurință lista țărilor în care doriți să achitați taxa de drum.

 

Taxele de drum în vigoare actualmente în Belgia pot fi aflate prin intermediul website-ului Viapass: Taxe de drum în Belgia începând din 1 ianuarie 2020

Taxele de drum se modifică în Belgia începând din 1 ianuarie 2020. Noile taxe pot fi aflate prin intermediul website-ului Viapass: Taxe de drum în Belgia începând din 1 ianuarie 2020

Taxele ce figurează în tabel sunt taxele per km parcurs, calculate în euro și fără TVA. TVA se plătește doar în regiunea Valonia.

Pentru informații suplimentare și comandarea dispozitivului, apelați serviciul nostru de relații cu clienții la numărul +40-373788652, ori contactați-ne prin e-mail la adresa taxededrum@shell.com.