Achitarea taxei de drum

Începând din 1 ianuarie 2020, rețeaua de drumuri supuse taxei de drum s-a extins cu 868 de kilometri noi, astfel taxa de drum se aplică pentru 1279,6 km de autostradă și 249,3 km de șosea de mare viteză.

Puteți plăti taxa de drum repede și cu ușurință cu ajutorul cardului Shell. Dacă vă înregistrați în sistem, putem opta pentru achitarea ulterioară a taxei de drum; în caz contrar, puteți folosi un dispozitiv pentru plata în avans a taxei.

  • Achitarea ulterioară a taxei (post pay): în urma înregistrării, puteți să vă ridicați un dispozitiv de la punctele de relații cu clienții: https://mytocz.eu/hu/customer-points/contact-points. Taxa de drum va fi calculată în mod automat în funcție de distanța parcursă, iar contul dvs. Shell va fi debitat cu cuantumul taxei.

Puteți descărca de aici tabelul necesar înregistrării: https://s00.static-shell.com/content/dam/royaldutchshell/documents/business-function/energy-and-innovation/europe/cseh-keszulek-regisztracios-adatlap.xlsx.

După completare trimiteți formularul prin e-mail la adresa taxededrum@shell.com împreună cu taloanele de înmatriculare și autorizațiile CEMT ale vehiculelor pe care doriți să le înregistrați. În plus, trimiteți-ne tot prin acest e-mail și certificatul de înregistrare în Registrul Comerțului al firmei dvs. sau al dvs. ca persoană fizică autorizată.

Vă sfătuim ca în scopul îmbunătățirii cash flow-ul companiei să alegeți achitarea ulterioară a taxelor de drum, deoarece faptul că taxele de drum devin exigibile doar la finele perioadei de facturare vă sporește lichiditatea.

La predarea dispozitivului vi se va rambursa atât garanția, cât și suma rămasă din soldul preîncărcat.
Este important să dispuneți de un dispozitiv preîncărcat înainte de a intra pe drumul supus taxei de drum.

Puteți descărca de aici harta arterelor supuse taxei de drum: https://mytocz.eu/hu/documents.

Aici găsiți lista actualelor taxe de drum: https://www.mytocz.eu/hu/etoll/toll-rates.

INFORMAȚII IMPORTANTE: Puteți să vă predați personal dispozitivul de tip vechi pentru plata taxelor de drum până la 31 ianuarie 2020, iar prin colet poștal adresat punctului central de colectare până la 31 mai 2020 (data sosirii coletului). Informații detaliate despre predarea dispozitivului găsiți aici: MYTO – predarea vechiului dispozitiv ceh.

Pentru informații suplimentare și comandarea dispozitivului, apelați serviciul nostru de relații cu clienții la numărul +40-373788652, ori contactați-ne prin e-mail la una dintre adresele  taxededrum@shell.com sau serviciiclienti@shell.com.

Mai multe informații găsiți în secțiunea Taxe și impozite rutiere

Slovenia

Introducerea noului sistem de taxe de drum în Slovenia: din 1 aprilie 2018! Consultați informațiile importante referitoare la modificări!

Polonia

În Polonia, taxa de drum se aplică – în cazul folosirii drumurilor principale, autostrăzilor și șoselelor de mare viteză desemnate – tuturor autovehiculelor a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone și tuturor autobuzelor adecvate transportului a mai mult de opt persoane.