Concomitent, încetează acceptarea cardurilor în partea franceză a tunelurilor Mont Blanc și Fréjus, precum și în cazul următoarelor poduri: Pont de Normandie, Pont de Tancarvile și Viaduc du Millau.

Veți putea plăti taxa de drum cu ajutorul unei unități electronice aflate la bord și asociate cu contul dvs. euroShell; deci veți putea plăti în continuare taxa de drum ulterior, pe factura Shell.

Achitarea taxei cu ajutorul unității electronice aflate la bordul vehiculului – InterRoute+ și TIS VL

Sistemul electronic francez de achitare a taxei de drum include atât vehiculele cu masa totală admisă mai mare, cât și mai mică de 3,5 tone. Toate vehiculele care utilizează sistemul trebuie echipate cu unități separate. Vehiculele a căror masă totală admisă este mai mică sau egală cu 3,5 tone folosesc dispozitivul TIS VL, care poate fi utilizat pentru achitarea taxei de drum în Franța. Vehiculele a căror masă totală admisă este mai mare de 3,5 tone folosesc dispozitivul InterRoute+ (ITR+), care poate fi utilizat pentru achitarea taxei de drum pe teritoriul Franței, Spaniei și Portugaliei; la cerere și în Belgia, precum și în Tunelul Liefkenshoek din Belgia. Folosirea dispozitivului implică scăderea automată a sumei ce reprezintă taxa de drum; astfel unitatea asigură traficul continuu prin stațiile de taxare și evitarea formării cozilor lungi.

 Noul sistem oferă firmei dvs. următoarele avantaje:

  • Simplitate: Pur și simplu, fixați unitatea electronică pe parbrizul vehiculului (dispozitivul ITR+ mai trebuie conectat și la priza brichetei) și o puteți folosi deja.
  • Rapiditate: Timp de așteptare mai scurt la stațiile de taxare grație benzilor separate TIS PL; nu trebuie să vă opriți, să introduceți cardul și să așteptați tipărirea chitanței. Această rapiditate contribuie la exploatarea mai economicoasă a sistemului și la reducerea emisiilor de substanțe nocive.
  • Avantaje materiale: Administratorii autostrăzilor acordă reduceri de prețuri în funcție de folosirea autostrăzilor. (Aceste reduceri pot fi și de 13% pentru fiecare vehicul în parte.)
  • Eficiență: Toate tranzacțiile ce reprezintă plăți de taxe de drum efectuate în Franța apar pe o singură factură.
  • Transparență: Administratorii firmei pot urmări în detaliu folosirea rețelei de drumuri supuse taxei de drum.
  • Recuperarea TVA: Puteți recupera sumele achitate ca TVA în urma tranzacțiilor ce reprezintă plăți de taxe de drum efectuate în Franța.

În prezent, puteți alege dintre două tipuri de unități aflate la bordul vehiculului:

TIS VL: Poate fi utilizat pentru achitarea taxei de drum pe întreg teritoriul Franței în cazul vehiculelor a căror masă totală admisă este mai mică sau egală cu 3,5 tone.

InterRoute+: Poate fi utilizat pentru achitarea taxei de drum pe teritoriul Franței, Spaniei și Portugaliei; dacă este nevoie și în Belgia, precum și în Tunelul Liefkenshoek din Belgia în cazul vehiculelor a căror masă totală admisă este mai mare de 3,5 tone.

 

Tuneluri și poduri din Franța

Tunelurile Fréjus și Mont Blanc fac legătura între Franța și Italia.

Lungimea Tunelului alpin Fréjus este de 12,8 km, iar lățimea de 9 m. Acesta are doar două benzi de circulație. Pe partea franceză autostrada A43 (numită Maurienne), ce pornește din Lyon, duce la tunel; iar pe partea italiană, tunelul se leagă de autostrada A32, ce vine dinspre Torino.

Lungimea Tunelului Mont Blanc este de 11,6 km, iar lățimea de 8,6 m. Pe partea franceză autostrada A40 duce la tunel; iar pe partea italiană, tunelul se leagă de autostrada A5.

Ambele tuneluri folosesc același sistem de circulație. Cuantumul taxei depinde de categoria vehiculului respectiv și de clasa de emisie EURO a acestuia.

Cea mai simplă modalitate de plată pentru traversarea tunelului este utilizarea cardului Fréjus, deoarece începând din 1 septembrie 2017, nu se mai acceptă cardurile euroShell pe partea franceză a tunelurilor. Pe partea italiană a tunelurilor puteți folosi în continuare cardul dvs. euroShell pentru achitarea taxei de drum.

Avantajele cardului Fréjus:

  • în medie, o reducere de 20% din prețul unei singure traversări și adițional reduceri de până la 13% din prețurile biletelor pentru o singură traversare. Cea de-a doua reducere se aplică o dată pe an și depinde de numărul total al traversărilor efectuate în anul respectiv.
  • Rambursarea TVA plătite în cazul taxei de drum percepute pentru traversarea Tunelului Fréjus. Vă putem ajuta la procedura de recuperare a TVA-ului!

Pentru informații suplimentare, comandarea dispozitivului și a cardului Fréjus, apelați serviciul nostru de relații cu clienții la numărul de telefon +40-373788652, ori contactați-ne prin e-mail la una dintre adresele taxededrum@shell.com sau serviciiclienti@shell.com.