Viacard

  • Cu excepția unor relații din Sicilia, Viacard este valabil pentru fiecare tronson de autostradă din Italia. Achitarea taxei de drum se face prin inserarea cardului cu banda magnetică în terminal.
  • Cardul Via se eliberează pe numele firmei și poate fi folosit de toate vehiculele acesteia. Cardul este valabil pentru toate categoriile de vehicule, inclusiv pentru autoturismele primite pentru folosință personală.
  • Dacă nu doriți ca șoferii să folosească numerar, cea mai bună metodă de achitare a taxei de drum în Italia este Viacard. Nici un card de carburant nu poate fi folosit pentru achitarea directă a taxei, iar marele dezavantaj al cărților de credit este faptul că în cazul utilizării acestora nu se poate recupera TVA-ul.

Telepass

Utilizând sistemul electronic de achitare a taxei de drum Telepass, conducătorii auto pot traversa fără oprire stațiile de achitare a taxei. Dispozitivul trebuie pur și simplu fixat pe parbrizul vehiculului. În momentul în care vehiculul traversează stația de achitare a taxei de drum, sistemul calculează cuantumul taxei și adaugă suma respectivă la soldul facturii Viacard, care poate fi asociat contului dvs. euroShell (Card).

  • În completarea Viacard, clienții pot închiria dispozitivul Telepass, care trebuie montat pe parbrizul vehiculului.
  • Vehiculele echipate cu dispozitiv Telepass nu trebuie să oprească în stațiile de achitare a taxei de drum. În locul opririi, pot traversa direct stațiile utilizând banda Telepass rezervată în acest scop, unde traversarea va fi înregistrată electronic. 
  • Dispozitivul Telepass poate fi închiriat de la compania care exploatează autostrăzile. Nota de comandă trebuie să cuprindă numărul de înmatriculare al vehiculului care folosește dispozitivul/numerele de înmatriculare ale vehiculelor care folosesc dispozitivul.
  • Dispozitivul Telepass poate fi comandat numai de cei care posedă card Via înregistrat sub același număr de client. Numărul maxim de dispozitive Telepass care pot fi închiriate este egal cu numărul cardurilor Via posedate.

Pentru informații suplimentare și comandarea dispozitivului, apelați serviciul nostru de relații cu clienții la numărul +40-373788652, ori contactați-ne prin e-mail la una dintre adresele  taxededrum@shell.com sau serviciiclienti@shell.com.

Mai multe informații sub titlul Servicii rutiere

Franța

Începând din data de 1 septembrie 2017 nu se mai acceptă cardul euroShell pentru plata taxei de drum franceze. Faceți cunoștință cu oferta noastră, prin intermediul căreia veți putea plăti taxa de drum franceză în continuare ca parte a facturii Shell.

Austria

Sistemul austriac de taxare rutieră, numit „GO”, este obligatoriu pentru toate vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Taxa numită „Maut” este o taxă de drum proporțională cu distanța parcursă și se aplică pentru folosirea autostrăzilor și șoselelor de mare viteză austriece. Dispozitivul obligatoriu, montabil la bordul vehiculelor și numit „GO box” măsoară distanța parcursă.