Cuantumul taxei de drum este proporțional cu distanța parcursă și cu categoria de emisie a autovehiculului. Achitarea se face prin intermediul sistemului electronic de taxare rutieră  viaTOLL. Dispozitivul viaTOLL este necesar pentru achitarea taxei de drum. Acest dispozitiv electronic fixat pe parbriz stochează data și ora trecerii autovehiculului prin stațiile de achitare a taxei aflate pe drumurile principale, autostrăzi sau șosele de mare viteză.

Achitarea taxei de drum

Puteți plăti taxa de drum cu ajutorul cardului dvs. Shell card repede și cu ușurință; în plus, chiar și prin două metode:

  • Plata în avans: compania viaTOLL, care exploatează unitățile montabile la bordul vehiculelor, le pune pe acestea la dispoziție în schimbul unei garanții de 120 PLN.  Puteți să vă ridicați dispozitivul și să-l încărcați folosindu-vă cardul Shell card la orice punct de relații cu clienții sau de vânzare.  Lista acestora se găsește pe website-ul https://www.viatoll.pl/en/trucks/customer-service/customer-service-facilities.
  • Achitarea ulterioară a taxei: în urma înregistrării prealabile, puteți să vă ridicați dispozitivul de la punctele de relații cu clienții: https://www.viatoll.pl/en/trucks/customer-service/customer-service-facilities/contact-points
    . În cazul achitării ulterioare a taxei, nu trebuie să vă ocupați de preîncărcarea dispozitivului premergător începerii călătoriei. Sistemul calculează în mod automat taxa de drum și debitează contul Shell card cu suma respectivă. Achitarea ulterioară a taxei reprezintă o facilitate din punctul de vedere al cash flow-ului firmei dvs., deoarece achitarea taxelor devine necesară doar la finele ciclurilor de facturare.

Mai multe informații găsiți în secțiunea Taxe și impozite rutiere

Slovenia

Introducerea noului sistem de taxe de drum în Slovenia: din 1 aprilie 2018! Consultați informațiile importante referitoare la modificări!

Franța

Începând din data de 1 septembrie 2017 nu se mai acceptă cardul euroShell pentru plata taxei de drum franceze. Faceți cunoștință cu oferta noastră, prin intermediul căreia veți putea plăti taxa de drum franceză în continuare ca parte a facturii Shell.