Sistemul eurovinietei electronice este simplu, rapid și eficient, oferind numeroase avantaje firmei dvs.

  • Nu este nevoie de înregistrare prealabilă
  • Nu trebuie să cumpărați o unitate separată instalabilă la bordul vehiculului
  • Se elimină pierderile de timp provocate de opririle la punctele de control
  • Nu trebuie să acoperiți parbrizul cu viniete de hârtie
  • Eurovinieta electronică este sigură, nu poate fi contrafăcută sau sustrasă
  • Este o soluție care menajează numerarul – plătiți eurovinietele din contul atașat cardului dvs. euroShell, iar plățile apar pe facturile eliberate periodic

Funcționarea sistemului

Cea mai simplă metodă de achiziționare a eurovinietei electronice este metoda online accesând website-ul: www.eurovignettes.eu.

Accesând website-ul dedicat eurovinietelor electronice, vă puteți informa cu ajutorul unei hărți și a unei funcții de căutare cu privire la punctele de desfacere, unde puteți cumpăra personal eurovinieta:

Dintre cele peste 700 de puncte de vânzare a eurovinietelor electronice, 150 aparțin Shell; acestea se găsesc în țările care au introdus sistemul eurovinietei și în țările limitrofe (Danemarca, Franța, Regatul Unit și Finlanda) în stațiile de alimentare cu carburanți, în birourile din porturi, la punctele de trecere a frontierei etc. Cereți doar noua eurovinietă electronică (valabilă o zi, o săptămână, o lună sau un an), specificați numărul de înmatriculare al autovehiculului, achitați cu cardul euroShell – și puteți porni deja!

Mai multe informații găsiți în secțiunea Taxe și impozite rutiere

Austria

Sistemul austriac de taxare rutieră, numit „GO”, este obligatoriu pentru toate vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Taxa numită „Maut” este o taxă de drum proporțională cu distanța parcursă și se aplică pentru folosirea autostrăzilor și șoselelor de mare viteză austriece. Dispozitivul obligatoriu, montabil la bordul vehiculelor și numit „GO box” măsoară distanța parcursă.

Taxe de drum în Benelux

Țările Benelux au introdus cu succes sistemul cu eurovinietă, în timp ce în Franța funcționează un sistem mai complex de achitare a taxei de drum. Aflați cum se pot plăti taxele de drum cu card euroShell în Benelux și în Franța