Toate vehiculele sunt obligate la plata taxei de drum.

Dispozitivul VIA T

  • Achitarea taxelor de drum în Spania și Portugalia, în sistemul de plată ulterioară
  • Deopotrivă pentru vehicule a căror masă totală admisă este mai mică, respectiv mai mare de 3,5 tone
  • Dispozitivul electronic VIA T se fixează pe parbrizul vehiculului. 
  • Vehiculele echipate cu dispozitiv VIA T nu trebuie să se oprească la stațiile de achitare a taxei de drum, ci să le traverseze folosind banda VIA T rezervată lor. Traversarea va fi înregistrată de către un sistem electronic. 
  • Dispozitivele pot fi închiriate de la compania care exploatează autostrăzile. Nota de comandă trebuie să cuprindă numărul de înmatriculare al vehiculului care folosește dispozitivul/numerele de înmatriculare ale vehiculelor care folosesc dispozitivul.

Dispozitivul INTERROUTE (ITR)

  • Pentru achitarea taxelor de drum în Franța, Spania și Portugalia
  • Pentru vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone
  • La nevoie poate fi extins și pentru achitarea taxelor de drum în Belgia, respectiv a taxei pentru traversarea Tunelului Liefkenshoek din Belgia.
  • Utilizare facilă: fixați unitatea electronică pe parbrizul vehiculului, conectați-o la priza brichetei și o puteți folosi deja.

Pentru informații suplimentare și comandarea dispozitivului EETS, apelați serviciul nostru de relații cu clienții la numărul +40373788652 sau scrieți-ne la adresa de e-mail serviciiclienti@shell.com.

Mai multe informații sub titlul Servicii rutiere

Taxele de drum în țările cu sistem eurovinietă

În aprilie 2016, Belgia a părăsit rețeaua Eurovignette și a introdus un sistem propriu de achitare a taxei de drum. În Olanda, Luxemburg, Danemarca și Suedia puteți plăti taxa de drum prin cumpărarea eurovinietei. Achitarea taxei de drum este obligatorie pentru toate autovehiculele a căror masă totală admisă depășește 12 tone, cu excepția autobuzelor.

Austria

Sistemul austriac de taxare rutieră, numit „GO”, este obligatoriu pentru toate vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Taxa numită „Maut” este o taxă de drum proporțională cu distanța parcursă și se aplică pentru folosirea autostrăzilor și șoselelor de mare viteză austriece. Dispozitivul obligatoriu, montabil la bordul vehiculelor și numit „GO box” măsoară distanța parcursă.