Achitarea taxei de drum

  • Autoritatea vamală elvețiană emite un card de identificare pentru vehiculele care intră pentru prima dată în țara respectivă. Acest card poate fi folosit și ulterior la intrarea în Elveția.
  • La sosirea în Elveția, conducătorii autovehiculelor trebuie să introducă în terminalele aflate în vamă numărul de kilometri parcurși arătați la bord. Li se va elibera o chitanță ce adeverește acest lucru. La părăsirea țării respective, vor trebui să înscrie pe chitanță noul număr de kilometri parcurși arătați la bord și vor trebui să semneze chitanța.
  • Și taxa de drum elvețiană poate fi achitată cu card euroShell la aceste terminale. Iar tranzacția va apărea pe următoarea factură aferentă cardului euroShell.
  • Informații suplimentare despre taxa de drum elvețiană găsiți pe website-ul Eidgenössische Zollverwaltung.

Mai multe informații sub titlul Servicii rutiere

Franța

Începând din data de 1 septembrie 2017 nu se mai acceptă cardul euroShell pentru plata taxei de drum franceze. Faceți cunoștință cu oferta noastră, prin intermediul căreia veți putea plăti taxa de drum franceză în continuare ca parte a facturii Shell.

Belgia

În Belgia, taxa de drum se aplică tuturor autovehiculelor de transport marfă cu masa totală admisă peste 3,5 tone. Achitarea taxei se face cu unități aflate la bordul vehiculelor, dintre care recomandăm câteva.