Prefinanțarea accizei în Belgia

Cu ajutorul companiei Shell, puteți recupera repede și cu ușurință TVA-ul și acciza care vă trebuie returnate în urma achizițiilor făcute cu cardul dvs. de carburant. Clienții noștri pot recupera cuantumul accizelor chiar și în 14 zile de la emiterea facturii.* În contrast cu această situație, dacă accizele vi se rambursează prin sistemul uzual, iar vehiculele dvs. alimentează în Belgia, socotit pentru un autovehicul, aproape 10.000 de euro din banii dvs. se odihnesc doar la un terț, câteodată și timp de 18-24 luni.

Faceți cunoștință cu avantajele clare prin intermediul unui exemplu concret:

Prețul oficial de listă practicat de noi în Belgia pentru motorină a fost de 1,05 euro/litru în data de 5 aprilie 2018. Acciza la data respectivă a fost de 0,24 euro/litru

Dacă luăm în calcul alimentări de 2 x 1000 litri pe lună (ceea ce este suficient pentru parcurgerea a 8000 km în cazul unui consum de 25 de litri), atunci cuantumul recuperabil al accizelor este de 2 x 1000 x 0,24 EUR = 480 EUR.
Conform ofertei noastre, vă prefinanțăm această sumă în termen de 2 săptămâni de la închiderea lunii prin creditarea contului dvs. ES*.

În contrast cu această situație, dacă accizele vi se rambursează prin sistemul uzual, suma vă va fi rambursată de către guvernul belgian într-un interval de 18-24 luni.

Dacă însumăm accizele lunare care nu v-au fost rambursate, suma pentru care trebuie să așteptați, se cifrează în intervalul de 8.640-11.520 euro. Putem spune, că socotit pentru un autovehicul, aproximativ 10.000 de euro din banii dvs. „nu lucrează”, ci doar se odihnesc la un terț. Această sumă v-ar putea acoperi alimentările efectuate în Belgia pe o perioadă de aproape 5 luni.
În situația în care mai multe dintre mașinile dvs. alimentează în Belgia, este foarte clar că situația descrisă vă influențează în mare măsură lichiditățile, pe care poate sunteți nevoit acum să le completați contractând credite scumpe.

*Condiția prefinanțării este ca și recuperarea TVA-ului în cazul achizițiilor de combustibil efectuate în Belgia să se deruleze prin intermediul companiei Shell (în sistemul preț fără TVA).

Avantajele serviciului nostru de recuperarea a TVA-ului și a accizelor

Derulare fără probleme

Serviciul nostru de rambursare a TVA-ului și a accizelor se derulează prin intermediul agenției FDE, care este una dintre firmele lidere în domeniu în Europa. În cadrul procesului, FDE primește facturile direct de la compania Shell și va efectua în mod automat în locul dvs. toate activitățile administrative complexe, care necesită timp. Noi ne ocupăm de comunicarea cu autoritățile de resort, iar astfel nu trebuie să vă preocupe nici dificultățile lingvistice.

Lichidități sporite

Grație serviciului nostru eficient de recuperare, nu trebuie să așteptați luni întregi pentru a redobândi TVA-ul; iar astfel puteți planifica și gestiona mai bine cash flow-ul firmei dvs. Prin intermediul serviciului nostru eficient și transparent, veți ști cu precizie care este acel cuantum al TVA-ului și al accizelor pe care-l puteți solicita și când veți primi aceste sume.

Puteți alege dintre patru servicii de rambursare:

1. Rambursarea în sistem preț fără TVA

Aceasta este cea mai rapidă metodă. Cuantumul TVA-ului va fi creditat după trecerea unei perioade de 14 zile de la emiterea facturii. În cazul facturilor emise de compania Shell, acest serviciu este disponibil în aproape 20 de țări europene.

2. Rambursarea uzuală a TVA-ului

În cazul acestei metode, rambursarea va fi finalizată numai în momentul în care autoritatea financiară v-a transferat în mod efectiv cuantumul de TVA care vi se cuvine. Acest serviciu este necesar în acele țări în care emiterea facturilor în sistem preț fără TVA nu este permisă sau posibilă pentru firma dvs.

3. Rambursarea lunară a TVA-ului

De acest serviciu pot beneficia clienții care s-au înregistrat pentru emiterea facturilor în sistem preț fără TVA. Reprezintă o soluție complementară în cazul facturilor care nu sunt asociate unui card Shell, iar TVA va fi rambursat lunar.

4. Economii bănești prin rambursarea accizei plătite la motorină

Shell vă poate ajuta nu numai la recuperarea TVA-ului, ci și a unei proporții a accizei plătite în cazul achizițiilor de motorină. Acest serviciu este disponibil în Belgia, Franța, Italia, Slovenia, Spania și Ungaria.

Ratele recuperabile din accize practicate în diferitele țări pot fi vizualizate pe site-ul de internet al FDE.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare referitoare la serviciile de recuperare a impozitelor, luați legătura cu compania locală Shell.

Informații detaliate în secțiunea Servicii rutiere

Funcții de securitate

Ne-am luat angajamentul și ne străduim să garantăm securitatea tranzacțiilor dvs. Descoperiți cum vă ajută cardul de carburant Shell la monitorizarea cheltuielilor legate de flota dvs. și cum contribuie personalul calificat de la stațiile noastre de alimentare la prevenirea abuzurilor.

Taxe și impozite rutiere

Cu ajutorul dispozitivelor asociate cardului dvs. Shell, puteți achita taxele de drum evitând astfel plata în numerar. Toate plățile apar pe aceeași factură, ceea ce simplifică procesul de achitare a taxelor.