Tuturor ne place să economisim bani, nu? Fie că este vorba despre căutarea unui preț online mai mic, fie că așteptați reducerile pentru a cumpăra, un preț redus este o sursă de plăcere. Urmați aceste cinci trucuri simple din practica șoferilor flotei pentru a vă ajuta afacerea să economisească la facturile de combustibil. Nici nu sunt dificile. De fapt, sunt atât de simple, încât pot fi reduse la cinci practici simple.

 1. Conduceți lin
  Mașinilor nu le plac mișcările bruște, deci este mai sigur și mai eficient să faci totul cât mai lin posibil. Accelerarea bruscă trimite turometrul dincolo de punctul de eficiență de 2.000 rpm, așa că apăsați ușor pedala de accelerație.
  Același lucru este valabil și pentru încetinire. Cel mai bine este să nu frânați deloc – ridicați piciorul de pe pedala de accelerație și folosiți frâna de motor – dar dacă trebuie, faceți asta într-un mod gentil, încetinind lin mașina până la oprire.
  Pe scurt, conduceți lin. Iar acest lucru este mai ușor de făcut dacă...
 2. Creați spațiu
  Crearea spațiului în jurul vehiculului dvs. vă va spori enorm eficiența.
  Cu cât aveți mai puțin spațiu, cu atât mai mult trebuie să reacționați la alte vehicule, frânând mai târziu și oprindu-vă mai mult – pur și simplu pentru că nu aveți timp să vă planificați următoarea manevră.
  Abilitățile de observare sunt esențiale, așa că priviți cât mai departe posibil și de jur împrejur (folosind oglinzile), pentru a menține o distanță sigură între dvs. și mașinile din jurul dvs. La rândul său, acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru a planifica. În același timp, vă va asigura că aveți spațiu pe părțile laterale ale vehiculului, oferindu-vă mai multe opțiuni dacă aveți nevoie de o cale de evacuare.
 3. Faceți-vă timp
  Timpul, alături de spațiu, este un alt mod de a vă îmbunătăți eficiența. Faceți-vă timp în vehicul planificându-vă călătoria cât mai mult posibil.
  Asta înseamnă că nu veți fi nerăbdători și nu veți face manevre bruște și nici nu veți ajunge în situația să vă grăbiți să prindeți verde la un semafor doar pentru a ajunge să așteptați la următorul, alături de mașina pe care ați dorit cu disperare să o depășiți mai devreme.
  De asemenea, luați asta în considerare. Dacă aveți de făcut livrări, nu v-ați aștepta să alergați de la vehicul la ușă fără să petreceți câteva minute discutând și fiind sociabil cu clientul. Prin comparație, cele 30 de secunde pe care trebuie să le petreceți la un semafor sunt cu adevărat nesemnificative.
 4. Fiți organizați
  Poate că zicala „dați greș să vă pregătiți: pregătiți-vă să dați greș” este un clișeu, dar numai pentru că există mai mult decât un dram de adevăr în ea.
  Pentru a fi un șofer mai eficient, este important să fiți organizat cu privire la fiecare aspect al șofatului dvs. Deci, înainte chiar de a intra în vehicul, reduceți la minimum toate problemele neprevăzute efectuând toate verificările necesare. Rețineți – combustibil, lumini, ulei, apă, electricitate, anvelope și dvs. – pentru a vă asigura că totul este în perfectă stare de funcționare înainte de a porni.
  Și asigurați-vă că vă planificați cât mai mult din călătoria dvs. – traseul și toate alternativele; programul acestuia; dacă aveți de ales (evitând orice călătorie la oră de vârf, dacă este posibil); și toate opririle pe care va trebui să le faceți pentru pauze de combustibil sau confort.
 5. Și... relaxați-vă
  Stresul este o mare problemă pentru mulți șoferi, așa că faceți tot ce puteți pentru a-l evita, deoarece vă determină să luați decizii neprevăzute care sunt de obicei ineficiente.
  Timpul și spațiul suplimentar, plus multă planificare în prealabil, ar trebui să ajute la atenuarea stresului provocat de condus. Dacă aveți timp și loc, sunteți într-o poziție mai bună pentru a anticipa acțiunile neglijente sau nesăbuite ale altor șoferi, astfel încât să nu simțiți acel val de adrenalină care provoacă o reacție de „luptă sau fugă” – cauza deciziilor de a accelera sau frâna brusc, ceea ce reduce eficiența vehiculului dvs.
  Și amintiți-vă că alți șoferi nu fac manevre ca să vă enerveze pe dvs. – respirați adânc și nu vă lăsați afectat personal de stilul lor de conducere.
  Este mai ușor de spus decât de făcut, dar cu multă practică, vă puteți antrena pentru a fi un șofer mai calm și mai eficient.
  Iar un șofer mai eficient este un șofer care economisește bani. Chiar dacă nu sunt banii dvs., reputația de guru al conducerii ecologice îi va face pe șefii dvs. să vă îndrăgească – și chiar v-ar putea aduce o mărire de salariu. Ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru a profita de acele produse la prețuri convenabile sau reduse.

Servicii rutiere

Siguranța este atributul cheie al cardului dvs. de carburant Shell. Din această cauză, folosim soluții ușor aplicabile pentru monitorizarea utilizării și pentru alerte, având totodată și echipe separate pentru monitorizarea abuzurilor. Astfel, pe lângă comoditatea utilizării lor, cardurile de carburant vă oferă și liniștea siguranței.

Aflați mai multe despre serviciile rutiere

Mai multe despre flota comercială

Motivul pentru care tehnologia digitală este viitorul flotei dvs.

Nu rămâneți pe banda unu. Asigurați-vă afacerea pentru viitor cu aceste tehnologii care să vă ducă în următorul deceniu.

Șofat în modul siguranță, nu în modul somn

Asigurați-vă că șoferii dvs. dorm cât au nevoie pentru propria lor siguranță și bunăstare, precum și pentru siguranța celor din jur.