Schimbările dramatice din lumea transporturilor reprezintă provocări majore, dar și ocazii majore. Luarea deciziilor corecte pentru a vă asigura mobilitatea afacerii pentru viitor este dificilă, întrucât o serie de surse noi, îmbunătățite și cele tradiționale se luptă pentru a deveni combustibilul de mâine.

La evenimentul Shell Make the Future din 2016, care a avut loc la începutul acestui an la Londra, cercetătorul șef al companiei în domeniul mobilității, Dr. Wolfgang Warnecke, a descris cum accesul la energie accesibilă este o sarcină semnificativă pentru mobilitate. Costul total al deținerii, provocările ecologice, emisiile de CO2, poluarea aerului și emisiile de zgomot au un impact asupra modului în care va fi influențată propulsia vehiculului în viitor.

„Trăim cu aceste două tipuri de combustibil [benzină și motorină] de 100 de ani și acum avem o imensă problemă sau o oportunitate pentru diferite tipuri de motoare, iar din punct de vedere al combustibilului avem mai mult decât benzină sau motorină”, afirmă el.

Gazele naturale, inclusiv GNC și gazul natural lichid, biocombustibilii, hidrogenul reutilizabil și electricitatea sunt în curs de dezvoltare, precum și posibilitatea să urmeze a fi creați combustibilii sintetici, ceea ce creează o perioadă de schimbare și evoluție nemaivăzută până acum în lumea transporturilor.

Managerul de program conectat al Shell, Eliron Ekstein, îl declară „un moment interesant în spațiul de mobilitate”. El crede că evoluțiile în date și conectivitate se vor combina cu electrificarea și un număr tot mai mare de surse de combustibil mai curate pentru a spori efectiv utilizarea profesională a drumurilor. Aceasta va acorda o importanță sporită rolului managerului de flotă, care va trebui să optimizeze aceste sisteme de transport.

Dar asta nu înseamnă că a trecut vremea combustibililor tradiționali. „Cel mai important aspect pentru motorină este să rămână la fel de bună în ceea ce privește eficiența, în consum la suta de kilometri,” declară Dr. Warnecke. „Lumea transporturilor se va schimba dramatic.”

Metodele de propulsie nu au fost pe radarul managerilor de flote, deoarece, după cum spune dr. Warnecke, a fost fie benzină, fie motorină în majoritatea ultimilor 100 de ani. Cu toate acestea, operatorii au acum o gamă fără precedent de opțiuni disponibile și o tehnologie complet nouă pentru a-i ajuta să le gestioneze, în funcție de modul și locul în care vehiculele lor sunt utilizate. Și, după cum explorează acest film, acesta este ceva care va evolua într-un ritm extraordinar, astfel încât cunoașterea și înțelegerea vor fi esențiale pentru a rămâne cu un pas înaintea concurenței.

Servicii rutiere

Siguranța este atributul cheie al cardului dvs. de carburant Shell. Din această cauză, folosim soluții ușor aplicabile pentru monitorizarea utilizării și pentru alerte, având totodată și echipe separate pentru monitorizarea abuzurilor. Astfel, pe lângă comoditatea utilizării lor, cardurile de carburant vă oferă și liniștea siguranței.

Aflați mai multe despre serviciile rutiere

Mai multe despre flota comercială

Motivul pentru care tehnologia digitală este viitorul flotei dvs.

Nu rămâneți pe banda unu. Asigurați-vă afacerea pentru viitor cu aceste tehnologii care să vă ducă în următorul deceniu.

Șofat în modul siguranță, nu în modul somn

Asigurați-vă că șoferii dvs. dorm cât au nevoie pentru propria lor siguranță și bunăstare, precum și pentru siguranța celor din jur.