Serviciile telematice și GPS

Un studiu Motorola a arătat că flotele companiei economisesc în medie 5.484 USD pe angajat pe an, utilizând tehnologia GPS de urmărire a flotei. (1)

Optimizând traseele pe care le folosește flota dvs., și cunoscând condițiile în timp real, puteți reduce probabilitatea de accidente, precum și crește eficiența livrării.

GPS indică, de asemenea, locul exact în care se află vehiculele dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți dacă nu sunt utilizate în scopuri profesionale și vă arată, de asemenea, când vehiculele sunt inactive.

De asemenea, telematica poate transforma condusul într-un joc prin crearea de tabele de marcaj și competiții, atâta timp cât există o finalitate realistă a competiției. Ați putea da premii în bani sau pur și simplu recunoaștere.

Sistemele telematice avansate precum Trakm8 pot identifica, de asemenea, problemele vehiculului înainte ca acestea să provoace defectarea vehiculului, permițându-vă să efectuați întreținerea necesară fără a pierde productivitatea. (2)

Tehnologie și aplicații pentru smartphone-uri

Pe lângă furnizarea de informații despre locații și trasee, smartphone-urile oferă o marcă temporală digitală a evenimentelor. De exemplu, dacă trebuie să monitorizați starea vehiculului, un smartphone oferă o imagine care poate fi ușor documentată și urmărită. Acest lucru este util și pentru documentarea accidentelor sau pentru a dovedi starea articolelor la livrare sau ridicare.

Aplicații precum TrackUnit care include o alarmă GeoFence pentru a ajuta la reducerea furtului și Truckcom, care include dovada instantanee a livrării, sunt destinate direct industriei de gestionare a flotei.

De asemenea, sunt multe de învățat din aplicații precum Zipcar și Uber. Prin intermediul acestor aplicații, costul călătoriilor scade pe măsură ce mai mulți oameni care folosesc aceleași vehicule distribuie costurile de amortizare și finanțare.

Aplicații

Shell TapUp vă permite să comandați benzina printr-o aplicație de combustibil care vă va fi livrată pe un vehicul electric. Șoferii dvs. pot solicita unde și când trebuie alimentată mașina și nu trebuie să fie acolo în acel moment. Asta este în stadiu de proiect-pilot în prezent în Rotterdam. (5)

Fill Up & Go funcționează prin eliminarea nevoii de oameni la pompele de benzină. Aplicația funcționează prin conectarea la pompele de benzină prin coduri QR. Banii sunt scoși din contul dvs. conectat, mai degrabă decât să fiți nevoiți să stați la coada în stația de benzină.

Cloud computing

Cloud computing este stocarea și accesarea datelor și programelor pe internet, spre deosebire de hard disk-ul local al computerului. Ca model de afaceri pentru gestionarea flotei, argumentele pentru utilizarea cloud computingului sunt convingătoare.

A avea un model bazat pe cerere înseamnă că cererile fluctuante pot fi satisfăcute și costurile și timpul pierdut sunt mai mici în perioadele mai liniștite, în timp ce resursele în perioadele mai aglomerate pot fi intensificate. Resursele de la distanță reduc, de asemenea, costul serverelor și al altor echipamente, în timp ce partajarea infrastructurilor serverelor cu alte companii poate reduce costurile.

În 2016, Uber și-a mutat o parte din infrastructură în stocarea în cloud, în încercarea de a-și oferi facilitățile într-un mod cât mai localizat posibil.

Prin utilizarea cloud-ului, șoferii Uber au conectivitate instantanee de oriunde s-ar afla – permițând companiei Uber să trimită instantaneu șoferii și să răspundă în timp real la cererile clienților.

Vehicule fără șofer

Deși s-ar putea să fim nevoiți să așteptăm puțin mai mult pentru vehiculele fără șofer, aceasta este una dintre cele mai interesante evoluții în tehnologia digitală.

Vehiculele complet autonome ar putea funcționa pentru perioade de timp mai extinse decât un șofer uman și pot acoperi distanțe mai mari cu costuri mai mici ale forței de muncă.

Aceste vehicule cu conducere automată sunt încă departe de a fi realitate, dar deplasarea vehiculelor în plutoane este mai aproape de a fi realizată iar în prezent este testată și dezvoltată. Deplasarea vehiculelor în plutoane presupune un lanț de camioane condus de o tehnologie inteligentă care comunică între ele pentru a menține o distanță redusă între ele. Camionul din capul plutonului acționează ca lider, în timp ce vehiculele din spate reacționează și se adaptează la schimbările survenite în modul său de deplasare, necesitând o acțiune mică sau nici un fel de acțiune din partea șoferilor. Se crede că plutonul va reduce consumul de combustibil și va îmbunătăți siguranța.

Tehnologiile își fac deja simțită prezența în lumea flotei – schimbarea modelelor de afaceri, reducerea costurilor și îmbunătățirea siguranței. Navigarea în suita de tehnologii oferite vă va ajuta să obțineți tot ce este mai bun de la șoferii dvs. și pentru afacerea dvs.

  1. http://www.fieldtechnologies.com/tools/gps_fleet_trackings_savings/
  2. http://www.telegraph.co.uk/business/business-reporter/fleet-management-telematics/
  3. https://dupress.deloitte.com/dup-us-en/focus/future-of-mobility/transportation-technology.html
  4. https://innovation-awards.nl/innovation/shell-tapup/
  5. https://www.accenture.com/us-en/insight-outlook-how-digital-technologies-are-changing-the-way-we-work
  6. https://dupress.deloitte.com/dup-us-en/focus/future-of-mobility/transportation-technology.html
  7. https://dupress.deloitte.com/dup-us-en/focus/future-of-mobility/transportation-technology.html

Servicii rutiere

Siguranța este atributul cheie al cardului dvs. de carburant Shell. Din această cauză, folosim soluții ușor aplicabile pentru monitorizarea utilizării și pentru alerte, având totodată și echipe separate pentru monitorizarea abuzurilor. Astfel, pe lângă comoditatea utilizării lor, cardurile de carburant vă oferă și liniștea siguranței.

Aflați mai multe despre serviciile rutiere

Mai multe despre flota comercială

Motivul pentru care tehnologia digitală este viitorul flotei dvs.

Nu rămâneți pe banda unu. Asigurați-vă afacerea pentru viitor cu aceste tehnologii care să vă ducă în următorul deceniu.

Șofat în modul siguranță, nu în modul somn

Asigurați-vă că șoferii dvs. dorm cât au nevoie pentru propria lor siguranță și bunăstare, precum și pentru siguranța celor din jur.