Port-terminal GNL văzut de sus în timpul nopții. Iluminat industrial feeric al terminalului.

Beneficiile LNG

 • Gazul natural este cel mai curat combustibil fosil disponibil. Arderea lui produce mai puține emisii și depuneri, iar folosirea lui are o amprentă de mediu mai mică.
 • LNG este un carburant care extinde durata de viață a motoarelor de până la trei ori față de un motor diesel. Camioanele cu LNG au nevoie de mult mai puține reparații.
 • Camioanele cu LNG sunt mai silențioase cu până la 50% față de cele diesel.
 • LNG este mai puțin inflamabil decât motorina și este cel mai puțin periculos carburant din punctul de vedere al  riscului de incendii.
 • LNG nu este ținut sub presiune și nu există, drept urmare, pericol de explozie.
Echipă de muncitori cu combinezoane roșii și căști de protecție care se îndreaptă spre schela unei rafinării

Beneficiile LNG de la Shell

 • LNG de la Shell reduce emisiile de gaze cu efect de seră de la sondă la roată pentru camioane cu până la 22% în comparație cu motorina obișnuită.
 • LNG de la Shell respectă toate reglementările EPA și Euro VI. În plus, LNG de la Shell reduce semnificativ oxizii de sulf și pulberile în suspensie la niveluri aflate sub cerințe.
 • Stațiile Shell LNG sunt concepute special pentru a elimina evacuarea vaporilor de LNG în atmosferă.
 • Cardul de Carburant Shell LNG este acceptat în 2022 în Europa în 135 de locații de-a lungul principalelor coridoare de transport internațional.
 • Rețeaua de stații Shell LNG va depăși 80 de stații la sfârșitul anului 2022. Consultați harta stațiilor Shell LNG și partenere din Europa
Silozuri verzi, parte a unei fabrici de GNL bio, înconjurate de un lan de cereale

BioLNG de la Shell

LNG de la Shell este un pas important către decarbonizare, iar BioLNG de la Shell este un pas decisiv către țintele de mediu. Ele nu se exclud reciproc, ci se pot completa una pe cealaltă. Shell lucrează la mai multe soluții care țintesc neutralitatea emisiilor de carbon. BioLNG este un combustibil curat care permite o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 85% și provine din biomasă 100% sustenabilă (bălegar, deșeuri agricole, deșeuri alimentare).

Soluția a fost testată cu succes într-un program pilot în Germania în 2021 și este disponibilă la comercializare în din ce în ce mai multe stații Shell.

Șosea în arc de cerc văzută de sus, pe care rulează un camion alb

Beneficiile BioLNG de la Shell

 • Compania dumneavoastră va fi un pionier al decarbonizării, îmbrățișând o soluție care respectă toate criteriile de sustenabilitate și pe cel al economiei circulare.
 • Poziționarea fermă a companiei dumneavoastră într-un peisaj foarte competitiv.
 • Declarații BioLNG adaptate pentru canalul de distribuție și țară care vă permit claritate în raportarea parcursului flotei dumneavoastră spre decarbonizare.

Grupul Volkswagen este dedicat dezvoltării durabile în transportul rutier. În acest program pilot, folosirea BioLNG de la Shell înseamnă că deșeurile din agricultură constituie materia primă principală. Prin urmare, combustibilul nu concurează cu cultivarea și utilizarea alimentelor și furajelor

Enno Fehse Șef al Material Logistics la Group Logistics, Volkswagen

În această secțiune

Biocarburanți

Prin carburanții speciali de la Shell, cu o componentă crescută de biocarburant, amprenta de carbon a flotei dumneavoastră poate scădea semnificativ.

Compensare CO₂

De fiecare dată când emisiile de CO2 nu pot fi evitate, o investiție este făcută într-un alt proiect care captează din atmosferă o cantitate de CO2 echivalentă celei emise de compania dumneavoastră.

începând de astăzi.