Găsiți ceea ce vă trebuie mult mai ușor

Căutăm să ne asigurăm că website-urile noastre – atât externe, cât și interne – funcționează cu browsere populare pe diferite platforme, de la computere personale la smartphone-uri. 

Dacă aveți întrebări sau sugestii cu privire la accesibilitatea site-urilor noastre sau dacă întâmpinați orice probleme, vă rugăm să ne contactați.

Instrumente de accesibilitate

Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta să accesați mai bine website-urile noastre. Pentru un ghid mai complet care să vă ajute să vă faceți computerul accesibil pe web, vă recomandăm să vizitați website-ul Ability Net My Computer My Way

Faceți paginile mai ușor de citit în browserul dvs.

Paginile web pot fi dificil de vizualizat atunci când textul este prea mic. Cele mai populare browsere, cum ar fi Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari și Opera acceptă următoarele acțiuni ale mouse-ului și comenzi de tastatură pentru a mări și micșora o pagină web. (Utilizați tasta Control în sistemele Windows și tasta Command pentru Mac OS.)

  • Țineți apăsată tasta Control/Command și derulați în sus sau în jos pentru a mări sau micșora
  • Țineți apăsată tasta Control/Command și apăsați + sau – pentru a mări sau micșora

Mărirea ecranului

Un alt mod de a face textul mai ușor de citit este prin mărirea ecranului.

Toate versiunile recente de Windows includ o lupă, care permite utilizatorilor să mărească o porțiune a ecranului. Cu toate acestea, este posibil ca persoanele cu deficiențe de vedere să constate că au nevoie de un software de mărire complet funcțional.

Citiți despre instrumente de mărire a ecranului în sistemele Windows 10 MagnifierWindows 8.1 Magnifier și Windows 7 Magnifier.

Utilizatorii care rulează sistemele de operare OS X de la Apple pot utiliza funcția Zoom încorporată. Citiți despre caracteristicile de accesibilitate OSX.

Utilizarea unui cititor de ecran

Utilizatorii de Windows pot folosi Windows Narrator care convertește textul în vorbire. Acesta este disponibil pe sistemele Windows 10 NarratorWindows 8.1 Narrator și Windows 7 Narrator.

În sistemul de operare OSX de la Apple, utilizatorii vor descoperi caracteristica VoiceOver .

În plus, sunt disponibile cititoare de ecran terțe, cum ar fi JAWS (Job Access With Speech) și software-ul gratuit NVDA.

Fișiere PDF

Utilizăm fișiere PDF pentru a ne ajuta să păstrăm aspectul și stilul documentelor noastre originale. Pentru a deschide și vizualiza fișiere PDF, puteți descărca gratuit cea mai recentă versiune a Adobe Acrobat Reader .

Adobe publică, de asemenea, informații despre accesarea fișierelor PDF utilizând cititoare de ecran.