Ținta de a reduce, până în 2050, aceste emisii cu 60% raportat la anul 2018 este una dificil de atins, dacă luăm în considerare estimările că cererea de transport rutier se va dubla până la acea dată. Transportul rutier este un serviciu vital pentru societate, care nu poate fi eliminat. Ce se poate face?

O întreagă serie de opțiuni cu emisii scăzute sau emisii zero sunt disponibile în acest moment, însă ele sunt în diferite stadii de maturitate ale tehnologiilor. Pe scurt, electricitatea este o soluție pentru camioanele mici și distanțe scurte, iar hidrogenul este cea mai promițătoare tehnologie pentru transportul pe distanțe lungi. Până când aceste tehnologii vor fi îmbrățișate pe scară largă, gazul natural lichefiat (GNL) și biocarburanții oferă soluții de tranziție care reduc considerabil emisiile de carbon. La acestea se adaugă compensarea de CO2 prin proiecte bazate pe natură.

În această secțiune

LNG și BioLNG

Gazul Natural Lichefiat scade emisiile de CO2 cu până la 25%, iar pe cele poluante cu până la 90%. Cu LNG și BioLNG, compania dumneavoastră va fi un campion al decarbonizării.

Biocarburanți

Prin carburanții speciali de la Shell, cu o componentă crescută de biocarburant, amprenta de carbon a flotei dumneavoastră poate scădea semnificativ.

Compensare CO₂

De fiecare dată când emisiile de CO2 nu pot fi evitate, o investiție este făcută într-un alt proiect care captează din atmosferă o cantitate de CO2 echivalentă celei emise de compania dumneavoastră.

începând de astăzi.