În domeniul transporturilor, una din tacticile prin care o companie își poate obține în acest moment neutralitatea emisiilor este compensarea emisiilor de carbon. De fiecare dată când emisiile de CO2 nu pot fi evitate, o investiție este făcută într-un alt proiect care captează din atmosferă o cantitate de CO2 echivalentă celei emise.

Shell lucrează cu proiecte de neutralizare a CO2 din întreaga lume. Acestea investesc constant în proiecte bazate pe natură care compensează emisiile de CO2. Este un proces supus unor standarde independente stricte și a unor procese de verificare care asigură calitatea și integritatea creditelor de carbon.

Cadru natural cu vârful unui brad proiectat pe un fundal muntos

Beneficiile compensării emisiilor de carbon pentru compania dumneavoastră

  • Atragerea de clienți noi și de personal valoros
  • Respectarea angajamentelor privitoare la practicile de afaceri care nu dăunează mediului
  • Expunerea într-o lumină favorabilă a conducerii corporative
  • anual de retragere a creditelor de carbon
Femeie muncitor cu combinezon roșu și cască de protecție galbenă care controlează presiunea din conductele unei rafinării. Un al doilea muncitor îmbrăcat la fel care lucrează în plan secund.

Cum funcționează compensarea emisiilor de carbon

  1. Alegeți opțiunea de neutralizare a emisiilor de CO2 pentru flota dumneavoastră. Șoferii dumneavoastră vor alimenta, ca de obicei, cu cardul Shell.
  2. Shell urmărește consumul total de combustibil al flotei dumneavostră și calculează emisiile de CO2.
  3. Shell compensează aceste emisii prin investiții în protofoliul nostru global de proiecte bazate pe natură.
  4. Shell achiziționează credite de carbon echivalente cu volumul de emisii al flotei dumneavoastră și emite anual un certificat de retragere. Sumele vor fi debitate din contul dvs.

În această secțiune

Biocarburanți

Prin carburanții speciali de la Shell, cu o componentă crescută de biocarburant, amprenta de carbon a flotei dumneavoastră poate scădea semnificativ.

LNG și BioLNG

Gazul Natural Lichefiat scade emisiile de CO2 cu până la 25%, iar pe cele poluante cu până la 90%. Cu LNG și BioLNG, compania dumneavoastră va fi un campion al decarbonizării.