Dispozitivul Shell EETS Box pentru plata taxelor de drum

Soluția noastră pentru Directiva EETS este dispozitivul Shell EETS Box. Este un dispozitiv on board (OBU) a cărui punere în funcțiune și utilizare sunt foarte facile. Shell EETS Box este un dispozitiv cu înregistrare unică, acoperind în prezent 14 țări. Dispozitivul face actualizări fără fir și vă scutește de complexitățile tehnice ale domeniului. Pe măsură ce mai multe țări se alătură sistemului european de taxare, le vom aduce sub aceeași înregistrare cu acest dispozitiv de bord, dacă aveți nevoie de ele.

Autostradă

Beneficiile dispozitivului EETS de la Shell

  • Cea mai extinsă acoperire europeană
  • Cea mai nouă tehnologie
  • Ușor de instalat și operare intuitivă
  • Soluție complet integrată cu contul Shell Card
  • Soluție personalizată  în funcție de traseele flotei dumneavoastră

Detalii importante în funcție de țară

Ungaria

Beneficiați de plata taxelor de drum simplu și rapid, folosind dispozitivul Toll4Europe de la Shell. În plus, mai puteți folosi sistemul electronic de plată a taxelor de drum HU-GO care prevede achitarea unei taxe proporționale cu distanța parcursă a vehiculelor a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone.

Austria

Sistemul austriac de taxare numit “GO” este obligatoriu pentru toate vehiculele a căror masă totală admisă depășește 3,5 tone. Dispozitivul obligatoriu numit GO BOX măsoară distanța parcursă, iar plata taxelor de drum se poate face folosind dispozitivele: Toll4Europe, Telepass SAT și Toll2GO

Belgia

În Belgia, taxa de drum se aplică tuturor autovehiculelor de transport marfă cu masa totală admisă peste 3,5 tone. Achitarea taxei se face cu unități aflate la bordul vehiculelor, dintre care recomandăm câteva.

Republica Cehă

Plata taxelor de drum se poate realiza folosind myto.cz.

Franța

Încă din anul 2017, nu mai este posibilă plata taxelor de drum folosindu-se cardul Shell. În schimb, plata se poate face simplu și rapid cu ajutorul dispozitivelor Toll4Europe, Telepass Sat, Axxes și TIS VL.

Polonia

Începând cu anul 2021, Toll4Europe poate fi folosit pentru plata taxelor de drum, deși nu sunt incluse toate tronsoanele. În schimb, se poate folosi plata cu cardul Shell direct la porți, în timp ce dispozitivul VIATOL nu mai poate fi folosit pe teritoriul Poloniei.

Germania

Pe autostrăzile din Germania, achitarea taxei de drum este obligatorie pentru vehiculele cu masa totală admisă de peste 7,5 tone. Dispozitivul TollCollect montat la bordul vehiculului, măsoară distanța parcursă. Taxa de drum poate fi plătită folosindu-se unul dintre dispozitivele: Toll4Europe, Telepass SAT sau Toll2GO.

Italia

Toate vehiculele care folosesc autostrăzile, indiferent de masa totală, sunt obligate să achite taxa de drum. Taxa poate fi plătită cu dispozitivele Toll4Europe, cu mențiune că Sicilia nu este inclusă și Telepass FDE. Este bine de știut că plata taxelor de drum cu cardul Shell sau folosindu-se dispozitivul ViaCard, nu este posibilă.

Spania și Portugalia

Plata taxelor de drum este posibilă folosindu-se unul dintre dispozitivele: Toll4Europe, Axxes sau Via T.

Elveția

Taxa de drum se aplică atât pentru autostrăzi cât și pentru drumurile naționale și poate fi plătiă folosindu-se una dintre metodele: prin intermediului dispozitivului Toll4Europe sau Telepass SAT și cu ajutorul cardului LSVA.

Slovacia

Plata taxei de drum se poate realiza doar prin intermediul aparatului SkyToll, folosindu-se cardul Shell, cu mențiunea că plata garanției nu este posibilă prin această metodă.

Slovenia

Permite plata taxei de drum prin intermediul aparatului local DarsGO, folosindu-se cardul Shell, cu care este posibilă și plata taxei de achiziție.

Bulgaria

Plata taxelor de drum se poate face simplu și rapid, folosindu-se dispozitivul Toll4Europe căruia i se adaugă dispozitivul RIA sau plata prin Cardul Shell.