Fotografie cu un băiețel care se uită la o tabletă cu schița desenului Asigurarea energiei vieții

Asigurarea energiei vieții

Asigurăm energia vieții prin produsele și activitățile noastre și prin susținerea unei societăți incluzive

Două femei așezate la o masă zâmbind

Shell asigură energia vieții prin furnizarea de energie vitală pentru locuințe, întreprinderi și transport, pentru gătit, încălzire și iluminat.

Furnizarea de energie accesibilă, fiabilă și sustenabilă este esențială și pentru abordarea provocărilor globale, inclusiv a celor legate de sărăcie și inegalitate. De aceea, depunem eforturi pentru a oferi mai multă energie celor care nu o au astăzi. Operațiunile noastre susțin țările și comunitățile. Angajăm oameni în peste 70 de țări, oferind venituri și alte beneficii, cum ar fi asigurare de sănătate și pensii.

Platformă petrolieră în largul mării luminată noaptea

În fiecare an, cheltuim zeci de miliarde de dolari pe bunuri și servicii în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Activitățile noastre generează, de asemenea, venituri pentru guverne prin impozitele și redevențele pe care le plătim și prin impozitele pe vânzări pe care le colectăm în numele lor. Acest lucru ajută la finanțarea serviciilor medicale, a educației, transporturilor și altor servicii esențiale.

Avem un impact pozitiv asupra țărilor și comunităților prin oferirea de programe de formare și competențe. Acest lucru sprijină dezvoltarea economiei locale și nivelul de trai. De asemenea, consolidăm economiile locale prin promovarea antreprenoriatului, inovării și ocupării utile a forței de muncă prin programe precum Shell LiveWire, programul nostru de dezvoltare a întreprinderilor.

Trei persoane stând împreună într-un birou, uitându-se pe documente și râzând

Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai diverse și mai incluzive organizații din lume, un loc în care toată lumea să se simtă apreciată și respectată. Ne concentrăm pe patru domenii: gen, rasă și etnie, LGBT+ și dizabilități.

De asemenea, creăm o experiență din ce în ce mai incluzivă pentru clienții noștri. Parteneriatul nostru cu aplicația fuelService, de exemplu, permite șoferilor cu dizabilități să solicite asistență la amplasamentele noastre de retail înainte de a-și începe călătoriile și să efectueze plățile din mașinile lor. Respectăm drepturile omului în toate aspectele activității noastre. Abordarea noastră are la bază principiile directoare ale ONU privind afacerile și drepturile omului.

Aflați cum asigură Shell energia vieții

  • Ambiția noastră este ca până în anul 2030 să oferim energie electrică fiabilă pentru 100 de milioane de persoane din Africa și Asia care încă nu dispun de ea.

  • Vom depune eforturi pentru a obține o reprezentare de 30 % a femeilor în rândul celor 1.400 de lideri de top din cadrul Shell până la sfârșitul anului 2021, 35 % până în 2025 și 40 % până în 2030, comparativ cu 26,4 % la sfârșitul anului 2019.

  • Vom oferi un mediu sigur, prietenos și incluziv pentru personalul LGBT+, astfel încât aceste persoane să poată fi ele însele și să își poată valorifica întregul potențial.

  • Scopul nostru este de a crește reprezentarea rasială și etnică diversificată în întreaga noastră forță de muncă, astfel încât să reflecte mai bine comunitățile în care lucrăm și trăim, începând cu Regatul Unit și SUA și continuând cu Țările de Jos.

  • Până în 2030, vom face rețeaua noastră globală de benzinării mai inclusivă și mai accesibilă clienților cu dizabilități fizice.

Aflați cum asigură Shell energia progresului